Share

Cum se folosesc si la ce sunt bune plăcile de gips-carton?

Cum se folosesc si la ce sunt bune plăcile de gips-carton?


Gips cartonul este un material modern care poate reprezenta soluția perfectă, comodă și ieftină pentru transformări și amenajări în casă.
Gips-cartonul este precum un sandviș: stratul exterior este realizat dintr-un carton special, iar stratul interior din gips.
Grosimile cele mai uzuale sunt de 9,5 mm si 12,5 mm. Placile mai subțiri, de 9,5 mm, sunt recomandate pentru placarea plafonului, iar cele de 12,5mm sunt recomandate pentru pereți, acolo unde se dorește o finisare perfectă sau o izolare mai bună. Sunt des folosite si pentru constructia de pereti despartitori.
De obicei se foloseste in interior, dar exista si placi speciale pentru exterior – la fatadele cladirilor. Sistemele de gips carton au devenit o alternativa la finisajele traditionale realizate cu zidarie, tencuiala si glet.

De ce au culori diferite?
Când vizitați un magazin de materiale de construcții, veți vedea ca plăcile de gips carton sunt colorate diferit. Modul cum este tratat stratul exterior îi permite gips-cartonului să-și schimbe proprietățile astfel încât să reziste mai bine la apă, zgomot, foc sau impact.
Pentru a fi identificate mai ușor, producătorii le-au organizat pe culori:

Placile gri se folosesc pentru placarea peretilor si a tavanului si sunt cele mai des intalnite.
Plăcile verzi – antiumezeala sunt destinate spațiilor unde nivelul umezelii este foarte ridicat, in băi, bucătării, subsoluri.
Plăcile albastre - fonoizolante au o hârtie specială care reține într-o oarecare măsură vibrația sonoră, ideale pentru camera copilului sau dormitor sau pentru cei care locuiesc sau au biroul intr-o zona cu un nivel de zgomot ridicat.
Plăcile roz/mov – antifoc oferă protecție la foc de câteva zeci de minute, circa jumătate de oră. Există însă și producători care susțin că plăcile lor nu ard timp de 4 ore. Pentru ca peretele să fie cu adevărat rezistent la foc trebuie ca și chitul de îmbinare folosit să fie rezistent la foc.
Plăcile portocalii - impermeabile, destul de rar întâlnite, speciale, se folosesc îndeosebi la colțurile de baie, în care este poziționată cabina de duș. Ele se lipesc pe o parte și pe alta a gips cartonului normal cu silicon.
Plăcile cu rezistență la impact au densitatea ipsosului de până la 1500 kg/mc, spre deosebire de plăcile obișnuite la care densitatea este de 850 kg/mc. Aceste plăci sunt mai grele, au o excelentă stabilitate dimensională, rezistență la străpungere, rezistență la smulgere, protecție acustică și rezistență la foc.

Avantaje

Protectia mediului si siguranta
In primul rand, gips cartonul este un material ecologic si reciclabil, nu degaja nici un miros si nici substante toxice si ceea ce este foarte important: permite peretilor sa respire.
Economie de timp
Montajul peretilor din gips carton se executa foarte usor si rapid, in comparatie cu ridicarea unui perete din zidarie clasica.
Foarte practic in cazul peretilor denivelati, o solutie este aplicarea unor pereti falsi din gips carton, pentru obtinerea unei suprafete plate, simplu de finisat.
Economie de bani

Un perete realizat din gips-carton va fi mai ieftin decât un perete de zidărie.
Spre deosebire de procedeele de constructie in mediul umed, placile de gips carton (mediu uscat) sunt mai putin costisitoare.
De asemenea, gips-cartonul reduce consumul de energie pentru caldura sau pentru aer conditionat si va permite in felul acesta sa faceti economie atat in sezonul rece cat si in cel cald.
Comoditate
Imediat dupa montare, suprafetele de gips carton pot sa fie vopsite, decorate sau amenajate. Un avantaj al placilor de gips carton este ca sunt netede, fara imperfectiuni, fapt care va va ajuta sa aveti pereti drepti.
Curatenia

Fiind un procedeu uscat, montarea unei placi de gips carton se face mai curat, in comparatie cu procedeele din mediul umed, unde se face mai multa mizerie.

Greutate redusa

Greutatea unui perete din gips carton este de aproape 10 ori mai mica (20-25 kg/mp) decat cea a unui perete masiv. Astfel, creste suprafata utila a spatiului amenajat.
Bonus:
Placile din gipscarton pot fi modelate in aproape orice forma dorita, obtinand interioare unice, iar taierea placilor se face foarte simplu, cu ajutorul unui cutter bine ascutit. Pot fi folosite pentru design special precum pereții curbați sau se pot face numeroase amenajări, precum dulapuri, baruri, rafturi, arcade sau chiar firide.

In magazinele Man Constructii gasiti gama completa de placi de gips carton si toate accesoriile necesare. Foarte util, echipa noastra oferta consultanta de specialitate.
Share

Despre noi

Noi suntem Man Constructii
Man Constructii este afacerea de succes a unei familii de tineri din Arad.
Totul a inceput in anul 2008 cand aceasta familie a deschis un depozit de material de constructii. Impreuna cu o mana de oameni harnici, ambitiosi si devotati, cu munca, perseverenta si viziune,ei au dezvoltat si au crescut treptat afacerea, ajungand in prezent sa detina 3 depozite in Arad.
Impreuna suntem mai puternici! – mai mult decat un slogan
Odata cu experienta, a crescut si cifra de afaceri. Aceasta a insemnat si marirea echipei Man Constructii.
Echipa Man Constructii este formata din oameni tineri si dinamici, dedicati si cu experienta. In prezent sunt 25 de colegi care muncesc impreuna cu scopul de a oferi clientilor servicii de calitate: in primul rand CONSILIERE DE SPECIALITATE. Consultantii nostri sunt specialisti cu ani de experienta in domeniul materialelor de constructii, nu doar vanzatori. Cu pasiune si rabdare, ei ofera toate explicatiile si detaliile necesare si dau solutii tehnice la orice problema.
Alt beneficiu pe care il oferim este TRANSPORTUL MARFII comandate direct acasa sau pe santier, in judetele Arad, Timis si Bihor, precum si posibilitatea descarcarii marfii cu macaraua.
In plus, datorita bunelor relatii cu furnizorii si producatorii, putem deja livra comenzile in tara, in functie de canitatea comandata.
Fiecare depozit Man Constructii are o gama de produse specifice. Cele 3 depozite acopera impreuna toate nevoile clientilor, fie ca e vorba de construit, reparat, renovat, termoizolat, hidroizolat, vopsit sau zugravit. Fiind foarte aproape unul de altul, depozitele Man Constructii asigura clientilor sa gasesca tot ce au nevoie in TIMP CAT MAI SCURT.
Pentru ca informatia sa ajunga cat mai usor la client, anul trecut am lansat site-ul www.manconstructii.ro. Site-ul este ’’ work in progress’’ si se imbunatateste mereu. Ne propunem ca pe viitor sa avem si un blog, unde sa putem oferi sfaturi si informatii despre produsele noastre, articole in care raspundem la intrebarile cele mai frecvente, articole tip do it yourself,etc.
GAMA DE PRODUSE ESTE FOARTE VARIATA si cuprinde in total peste 15.000 de articole de la diversi furnizori de top, pentru toate buzunarele, incepand de la gama economic si mediu pana la produse de lux sau produse destinate exclusiv profesionistilor.
Ne desfasuram activitatea bazandu-ne pe comunicare, transparenta si respect. Lucram constant la OPTIMIZAREA RELATILOR cu clientii vechi si noi, valorile noastre principiale fiind increderea, corectitudinea și flexibilitatea. Ne mandrim cu managementul eficient al relatiei cu furnizorii si producatorii concretizat in colaborari stabile si de lunga durata.
Este usor sa intrati in legatura cu noi, fie intr-unul din cele 3 depozite din Arad:
- str. Padurii nr 69
- str. Padurii nr 79
- str. Eftimie Murgu nr 84
Sau ne puteti contacta la telefoanele 0731.008.492 si 0762.208.700.
Sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ManConstructii

Impreuna suntem mai puternici!